Nettkurs - Rekruttering

Når nyansettelse blir feilansettelse

Jenta som har bedt om å møte meg er nyansatt og får det rett og slett ikke til i sin nye stilling. Vi treffes midt på dagen på café, hun er ei flott ung jente, tar meg trygt i hånda og ser meg inn i øynene. "Takk for at du ville møte meg" sier hun.

Vi bestiller hver vår kaffekopp og hun utbryter; "Nå orker jeg bare ikke mer, jeg skjønner ikke hva som foregår og hvordan hverdagen kan være så forskjellig fra stillingsannonse og intervju." (Hmmm… tenker jeg, nok en ungdom med skyhøye  forventninger om "gøyale" strategiske oppgaver og alle andre til å ta punchingen... de må jo snart komme seg ned på jorda) eller…

 Hjemme hos oss var det viktig å være stolte, vise hvem vi er og skape vår egen identitet. Fikk høre - Du er flink og kan bli hva du vil! - Vær raus og del med andre men stå opp for deg selv og skap din egen vei. Hun retter seg i ryggen og fortsetter. Jeg har jobbet siden jeg var 14 - 15 og er vant til å ta i et tak men også ganske klar på hva jeg ønsker. Jeg finleste stillingsannonsen og var godt forberedt med spørsmål til intervjuet.

  • Hva betyr det?
  • Kan jeg da forstå det sånn?
  • Hvor stor del av dagen er satt til den type oppgaver?
  • Vil det passe inn om jeg ønsker sånn og sånn?
  • Kan jeg forvente å få bruke tiden min til....?

Det var jo en særdeles vel forberedt kandidat tenker jeg, spørsmål nok til å "skremme" noen og enhver.

Hvordan har månedene i ny stilling vært da? Hun ser på meg og sier enkelt; "Alt annet enn teksten i stillingsannonsen og svarene på spørsmål mine! Jeg var veldig ærlig på hvem jeg er og hva som skulle til for at jeg kunne trives i den jobben. Jeg kan ikke forstå at noe av det var til å misforstå, jeg var så tydelig!"


HVORFOR VALGTE DE MEG?

 Jeg blir negativ, setter meg på bakbena og er ingen positiv arbeidstaker eller kollega

Jenta er fortvilet. Hvorfor valgte de meg? Hva skulle jeg gjort annerledes? Hvordan havnet jeg i denne situasjonen? Jeg skjønner det ikke, jeg var så ærlig i mine forventninger før jeg fikk jobbtilbudet. I intervjuet smilte alle og nikket stort til mine innspill. Jenta ble sykemeldt og sluttet etterhvert i denne bedriften I dag har hun det tipp topp i en ny bedrift som evnet å gi et ærlig svar på hvordan stillingen hun søkte kom til å arte seg i hverdagen.

FRA FINE ORD TIL ANSETTELSE

Stillingen ble helt klart oversolgt i både annonse og intervju prosess. Om vi bruker fine ord og vendinger i stillingsannonse og intervjuet, som vi ikke kan stå inne for, hvordan skal da våkne, ærlige ungdommer forstå at hverdagen på den andre siden ikke akkurat er sånn?

"Å pynte brura i rekruttering" er som "å pisse i motvind". Pynten returneres med lav motivasjon, høy turnover, sykefravær og negativt omdømme!

FORVENTNINGAVKLARING

En velfungerende organisasjon bruker intervjuet til en god forventningavklaring og er ikke bare på jakt etter den beste, men den rette personen for akkurat den stillingen. Er dette ei jente med skyhøye forventninger til hva arbeidslivet har å tilby? Burde hun ta seg i sammen og være mer tålmodig? Mulig det, men det er uansett den enkelte intervjuer og organisasjons ansvar å være ærlige på hva de har å tilby og hvilke oppgaver som trenger fokus.


Gi et ærlig svar på hvordan hverdagen fungerer i akkurat denne stillingen, først da har vi mulighet til å få rett person på rett plass til rett tid!

Priser